På Vejle Stadsarkiv

gemmer der sig på arkivreolerne og nede i arkivskabene masser af materiale for børn og unge. Noget af det vil du med tiden kunne finde her på siden, så hold øje - klik ind engang imellem.

Skal du holde et oplæg eller skrive en opgave om Vejle Zoos eller Nørretorvs historie, har arkivet materiale du kan have glæde af. Prøv at søge på dit emne i "Søg i samlingerne". Måske er der noget at komme efter. Hvis materialet er tilgængeligt finder vi det frem til dig - du kommer her og kigger på det.

Hvis du bare gerne vil se billeder af huse fra Staldgårdsgade, hvor "din morfar" voksede op, kan I nu gøre det sammen hjemmefra på nettet.

Digitale historier

I 1918 blev rigtig mange mennesker syge af influenza, det var ikke en helt almindelige influenza, faktisk var det en verdensomspændende epidemi. Den fik navnet Den Spanske Syge.

Også Vejle blev ramt af epidemien. Influenzaen ramte især børn og unge - på et tidspunkt valgte man faktisk at lukke byens skoler.

Klik på billedet og se og hør den levende fortælling.

Skoleprojekt på YouTube

I forbindelse med et skoleprojekt havde Niklas Due fra Kirkebakkeskolen sat sig for, at lave en film om Vejle bys forandring. Arkivet hjalp med billedmateriale, og formidlede kontakt til historiker Poul Ulrich Jensen.

Sammen med de nutidige optagelser, forestået af Niklas selv, er det hele blevet til en rigtig flot film om Vejle by gennem de sidste 100 år. Se filmen her.Søg i samlingerne


Ved søgning viderestilles du til arkiv.dk, hvor du kan fortsætte din søgning.

Den digitale arkivæske

Her under Børn og Unge vil du med tiden kunne finde digitaliseret arkivmateriale, som blandt andet vil egne sig til undervisningsbrug.

Er du ved at skrive en opgave, eller er du lærer og savner materiale til et emne, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte arkivet for hjælp.

Spørg arkivet

Send mail