Spotlight 2012

Temaet for Spotlight 2012 var en anderledes verden. Fredag d. 21. og lørdag d. 22. september 2012 gik det løs i Vejle.

I år blev to nye mobile ruter i Vejle særligt rettet mod børn og unge lanceret. Platformen er Endomondo som kan hentes som gratis-app i App Store eller i Google Play, hvis du har en smartphone eller tablet.

Ruten i Vejle midtby - Mobil byvandring i en anderledes verden, er primært henvendt til mindre børn. Ruten er 1,6 km. lang og starter på Kirketorvet. Hør historier om røvere, bunker på Rådhustorvet og meget andet.

Den anden rute - Vestbyen - en mobil byvandring, er målrettet alle over 12 år, og starter i Byparken. Den er 5,3 km. lang og går ud i "Vejles Vilde Vest" Vestbyen, hvor der bl.a. er mulighed for at opleve fabrikker, enge, vilde dyr og sang.

Ruterne er udviklet af Vejle Kommunes Sundhedsafdeling i samarbejde med Vejle Stadsarkiv. VejleMuseerne har også bidraget med indhold.

Ruterne er fortsat tilgængelige efter Spotlight afholdelse.
 

 

Spotlight 2011

Temaet for Spotlight 2011 var „Omvendt - vendt om“. Stadsarkivet valgte i samarbejde med Vejle Museum at vende historien på hovedet.

"Historien vendt på hovedet" kunne i festivalugen opleves i Mary's. Det handlede om at finde ”5 fejl” på forskellige historiske billeder, og om at prøve at røre ved ”usynlige” genstande og forsøge at gætte, hvad det er du ikke kan se, men kun føle.
  
   Rigtig mange valgte at gætte med. Tak det alle jer, der kiggede forbi. Den heldige vinder af konkurencen er udtrukket.
 Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Spotlight 2010

I Sct. Nicolaj Kirke udspillede der sig i september 2010 en middelalderkrimigåde, som kommunes skoleklasser kunne være med til at opklare. På kirkeloftet var der lagt spor ud - måske var der også lagt falske spor ud ...

  Skriget i natten var et ABM-samarbejde mellem Vejle Museum, Vejle Bibliotek og Vejle Stadsarkiv i forbindelse med børn- og ungefestivalen Spotlight.

I løbet af Spotlight-ugen havde skoleklasser mulighed for at forfine krimigåden og ikke mindst lære lidt om middelalderen, historiske kilder, kildekritik og krimien som genre.
 Plakat. Jacob Knudsen, Vejle Museum.  

Søg i samlingerne


Ved søgning viderestilles du til arkiv.dk, hvor du kan fortsætte din søgning.

Hvis du er nysgerrig ...

Smagsprøver fra Spotlight 2011. Prøv om du kan finde fem fejl/fem ikke tidstypiske ting på de fire billeder.

Billede 1

Billede 2

Billede 3

Billede 4

Spørg arkivet

Send mail