Vejle Lokalhistorisk Kalender 2016


Næste års kalender er nu klar og sælges fra den 6. november på Vejle Stadsarkiv, hos byens boghandlere og i udvalgte kiosker.


Der vil også være mulighed for at købe den på stadsarkivet lørdag den 7. november, hvor der er lørdagsåbent kl. 10.00 – 14.00.


Pris for kalenderen er kr. 125.
 Fotograf: Oskar Jensen, Foto: Vejle Stadsarkiv.  

 Lørdagsåben


Vejle Stadsarkiv har åbent lørdag d. 7. november 2015 kl. 10-14.


Udstillingen om Royale besøg er stadig åben.

 Foto: Vejle Stadsarkiv.  

 November - Movember


Månedens billede er hentet fra den nye Vejle Lokalhistorisk Kalender, hvor det er anvendt i november måned 2016. Motivet er meget aktuelt lige nu, da kalenderen er på vej i handelen.


Som det ses, drejer det sig om Vejle Gymnastik Forenings herremotionshold anno 1908, der sagtens kan leve op til nutidens mode med skæg i november og udtrykket Movember.

Udtrykket er en sammentrækning af moustache og november, hvor mænd i hele verden lader et overskæg vokse frem.

Fænomenet blev skabt i 2004 for at rette opmærksomhed mod mænds helbred, og man må sige, at gymnastikholdet her tog vare på det allerede dengang, når de lavede gymnastiske øvelser i Kirketorvets Skoles gymnastiksal under hr. løjtnant Halvorsens kyndige ledelse og så sandelig også kan præstere op til flere eksempler på et velvoksent overskæg.
Fotograf: Hans Albjerg. Foto: Vejle Stadsarkiv.  


 

 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk