Vinterferie

For mange er uge 7 ensbetydende med vinterferie, og vejret i februar kan som bekendt vise sig fra mange forskellige sider. For lidt over 50 år siden bød februar på torvehandel i snevejr på Kirketorvet. Der kan således handles i al slags vejr, selvom det kan være lidt svært at få øje på varerne.

Du kan klikke på billedet og få det vist i en større udgave, hvis du har svært ved at se, hvor mange forfrosne ananasser torvehandleren mangler at få afhændet.

Vejle Stadsarkiv ønsker alle en rigtig god vinterferie. Hvis du i løbet af din ferie skulle få lyst til at se med på nutidige stemningsbilleder fra Vejle Fjord, er du mere end velkommen til at kigge forbi os, hvor udstillingen ”Vejle Fjord – Visuelle åndehuller” næsten lige er åbnet.
Fotograf: Oskar Jensen. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Nutidige stemningsbilleder fra Vejle Fjord

Lørdag d. 6. februar fandt rundt regnet hele 100 besøgende vej til åbningen af stadsarkivets nuværende udstilling, som viser fotografier taget til bogen "VEJLE FJORD - historie, natur, mennesker, kultur", udgivet på Byhistorisk Forlag.

Som det ses på billedet var det et tætpakket formidlingsrum som bl.a. formanden for Byhistorisk Selskab Søren Brunbech holdt tale i.

Flere af motiverne er ikke medtaget i bogen og optræder derfor kun i udstillingen. ”Vejle Fjord – Visuelle åndehuller” med fotos taget af fotograferne Mette Mørk og Mads Hansen kan opleves i læsesalens åbningstid, hvis du også har lyst til at se med.
Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Arrangementer

Vi minder om at der er generalforsamling i Byhistorisk Selskab for Vejle onsdag d. 17. februar 2016 kl. 19 i foredragssalen på Vejle Bibliotek.
Efter generalforsamlingen er der foredrag v. historiker Ulrik Langen om tyveriet og omsmeltningen af guldhornene i 1802. Tilmelding er ikke nødvendig. Se mere på selskabets hjemmeside.

Her i nyhedsbrevet vil vi fortsat holde øje med kommende arrangementer her og der i Vejle og omegn og tippe derom, så husk at kikke med, hvis du er interesseret i lokalhistorien m.v. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk