Kom til Billed-Café

Det er med stor glæde, at vi igen inviterer til Billed-Café på Vejle Stadsarkiv.

Kom til et par hyggelige eftermiddagstimer torsdag d. 27. oktober eller torsdag d. 3. november 2016 kl. 14-16 i selskab med billedregistrator Vibeke Østergaard og en masse billeder.

Det er billeder fra pressefotograf Oskar Jensens samling af negativer, vi har brug for hjælp til. Den her gang skal vi dog udelukkende kigge på portrætbilleder af kendte og måske mindre kendte vejlensere fra perioden 1950’erne til begyndelsen af 1970’erne.

Vi håber på at få sat navne på en del af det store antal unavngivne portrætter i samlingen. Der plejer at være stor hjælp fra jer på Billed-caféerne. Hvis du mener, at du kan bidrage med identifikation af personer fra perioden, så tilmeld dig endelig.

Du kan tilmelde dig Billed-Caféerne fra d. 20 til d. 25. oktober på tlf. 76 81 20 00 i vores åbningstid. Til hver Billed-Café har vi plads til op til 50 deltagere.

Vi ses til Billed-Cafe på stadsarkivet i Vedelsgade.
 
Et sjældent portræt af Oskar Jensen selv. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

 

Månedens billede

I anledningen af vores nyligt åbnede udstilling med billeder fra 1916 af Hugo Matthiessen, er månedens billede for oktober et før & nu motiv fra udstillingen.

Motivet viser Sønderå, Søndertorv og Søndergade i både 1916 og 2016. I 1916 blev stedet kaldt Gammelhavn. De tre bygninger, som lå på stedet, var Fattiggården, Linnemanns Jomfrukloster og malermester Carl Petersens hjem.

Bygningerne blev revet ned i 1950’erne for at give plads til en parkeringsplads, indtil Lido biografen blev opført i 2006.
Foto: Hugo Matthiessen & Frank Bache Andersen.  

Vi holder åbent hele efterårsferien, så kig endelig ind og se udstillingen inden du eventuelt går en tur i nutidens byrum.

Nyhedsbrevet ønsker alle en fortsat rigtig god efterårsferie.

 

Serviceoplysning

Inden du drager afsted: Rigsarkivet oplyser, at der vil være nye åbningstider på Rigsarkivets læsesale fra d. 1. januar 2017. Du kan læse mere om åbningstiderne her. 

 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk