Foredragsrække: Fire fortællinger om kvinder fra Vejle der brød grænser

Kom til foredrag i november og bliv klogere på kanalsvømmeren Mille Gade, Egtvedpigen og hendes historie, Tove Hørding og hendes visioner om Danmarks første børnebibliotek og Harriet Førslev, der som den første danske kvinde tog svæveflycertifikat i 1930'erne.

Onsdag d. 2. november kl. 19 handler det om Mille Gade (1897-1982) – livredder, kanalsvømmer, vejlenser og amerikaner. Sted: Vejle Stadsarkiv.

Arkivar Karin Conradsen, Vejle Stadsarkiv, fortæller om Mille Gades transformationen fra almindelig provinspige til powerwoman i de brølende 1920’ere. Mille Gade rummede det hele - i en tid, hvor kvinder frigjorde sig fra århundreders givne kønsroller.

På billedet til venstre møder vi piger i badetøj på Vejle Søbadeanstalt i 1922. Mille Gade var som ung ansat som svømmelærerinde på anstalten.
Fotograf: Ukendt. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Torsdag d. 17. november kl. 19 er Tove Hørding (1896-1988) - ”Den røde dame” i centrum. Sted: Vejle Bibliotek, Salen.

Forhenværende stadsbibliotekar Jørn Godrum Bech fortæller om Tove Hørding, der rejste ud for at se de danske biblioteker efter i sømmene, for hun havde en plan: Hun ville lave Danmarks første børnebibliotek.

Onsdag d. 23. november kl. 19 er emnet Egtvedpigen – en personlig fortælling om handel, rejser og alliancer i Bronzealderen. Sted: Kulturmuseet, Spinderihallerne.

Arkæolog v. VejleMuseerne Louise Felding fortæller om den seneste arkæologiske forskning, som har vist, at Egtvedpigen slet ikke var født i Egtved. Hun var derimod vokset op langt fra Danmark, sandsynligvis lige nord for Alperne. Kom og bliv klogere på bl.a. spørgsmålene om, hvad der mon bragte Egtvedpigen til Egtved.

Onsdag d. 30. november kl. 19 handler det om Harriet Førslev (1906-1971) - ”Danmarks første Flyverske". Sted: Vejle Stadsarkiv.

Arkivar Pernille Schou, Vejle Stadsarkiv, fortæller om den Vejle-fødte Harriet Førslev, der som den første danske kvinde fik privatfly- og svæveflycertifikat i 1930’erne, og blev kendt i ind- og udland som en dygtig og dristig pilot? Hør mere om Harriets opvækst i Vejle og hendes liv som eventyrer og foregangskvinde.
Fotograf: Ukendt. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Der er gratis entré til foredragene. Tilmelding til Vejle Stadsarkiv på tlf.: 76 81 20 00 eller på vba@vejle.dk.
Se mere om de fire foredrag her.

Foredragene er arrangeret i et samarbejde mellem Vejle Bibliotekerne, VejleMuseerne og Vejle Stadsarkiv. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk