Vejle Stadsarkiv håber, at alle har haft en god vinterferie. I dag deler vi månedens billede og tipper jer om nogle af de mange gode aktuelle kulturtilbud.


Månedens billede

Månedens billede for februar er et før-og-nu billede. I vores samlinger har vi fundet et foto fra 1945-50. Billedet er taget fra broen ved Helligkildevej med udsigt over jernbanen, Tirsbæk Strandvej, Vejle Fjord og Vejle by. Siden da er der sket meget med området...

Som det ses på nu-billedet (til højre) fra 2017, er Rødkilde Gymnasium, som blev taget i brug i 1971, Østerbo og Bølgen i den mellemliggende tid blevet en del af bybilledet. Du kan klikke på billederne, hvis du vil se dem i en større udgave.

Fotograf: Ukendt. Foto: Vejle Stadsarkiv. Fotograf: Ole Juul. Foto: Vejle Stadsarkiv.

Hvis du er interesseret i flere billeder fra Vejle, kan du som altid se med på arkiv.dk. Her er der kommet en ny funktion, som giver mulighed for at vise billedgallerier. Månedens billede har vi fundet i et fotoalbum, og vi kan nu vise flere billeder fra det samme album.

Under billedet er der fire runde ikoner. Hvis du trykker på ikon nr. to fra venstre, kan du se flere billeder fra samme album. Se med her.

Aktuelle arrangementer m.v.

Folkeuniversitetet i Vejle tilbyder i den kommende tid flere offentlige naturvidenskabelige foredrag. Du kan f.eks. blive klogere på biodiversitet og Einsteins relativitetsteori. Se hele programmet på Folkeuniversitetets hjemmeside.

På VejleMuseerne kan du fra d. 2. marts til d. 13. august 2017 se særudstillingen: Min vestindiske arv. Der er gratis adgang. Se mere her.

Og hvis du er vild med historie, kan du med fordel sætte kryds i kalenderen d. 25. og 26. marts 2017, hvor der er Historiske Dage i Øksnehallen. Ligesom sidste år, vil du også i år kunne møde Vejle Stadsarkiv sammen med Vejle Bibliotekerne og VejleMuseerne på en fælles stand. Mere om det i det næste nyhedsbrev. Du kan læse mere om om Historiske Dage her. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk