Lørdagsåbent

På lørdag d. 1. april holder vi åbent fra kl. 10-14. Du kan som altid besøge vores læsesal, hvor der er hjælp at hente fra en af arkivets historikere. Lørdag er desuden den sidste lørdagsåbning, hvor der er mulighed for at se vores udstilling med vintermotiver af Vejle fotografen Oskar Jensen.

Siden udstillingen åbnede, er vi bl.a. blevet klogere på billedet til venstre (de tre piger i sneen), der fungerer som blikfang for udstillingen. Billedet viser søstrene Linda og Lillian Ågren samt legekammeraten Mercy Skytteløv i sneen ved Bybæk en vinterdag med masser af sne i februar 1955.

Søstrene Ågren, der for længst er flyttet fra Vejle, besøgte for nylig vores udstilling. Senere samme dag mødtes de med Mercy, som de ikke havde set i 63 år. Gensynsglæden var stor.
Linda og Lillian Ågren fortæller om billedet fra 1955, at en fotograf havde spurgt om, han måtte fotografere dem, mens de legede i sneen. Det sagde de selvfølgelig ja til, men da de kom hjem og fortalte det til deres mor, blev hun lidt betænkelig. Det blev dog vendt til stolthed og glæde, da forældrene den følgende dag så det flotte billede af pigerne på forsiden af Vejle Amts Folkeblad.
Foto fra 1955. Fotograf: Oskar Jensen. Foto: Vejle Stadsarkiv.
Nutidigt foto: Privat.
 

Kig endelig ind på lørdag. Vi har kaffe på kanden, og det er ikke en aprilsnar.

Kommende arrangement

Mandag d. 3. april kl. 19 holder Byhistorisk Selskab arrangement på Vejle Stadsarkiv, hvor tidligere sognepræst ved Sct. Nicolai kirke Birgitte Arffmann fortæller om kirkerne i Vejle gennem 800 år. Du kan bl.a. blive klogere på Vejle i middelalderen, hvor Sct. Nicolai kirke blev opført. Også reformationen bliver behandlet.
I midten af 1800-tallet var det forholdet mellem grundtvigianere, missionsfolk, frikirke-folk og afholdsfolk der prægede Vejles kirkelige liv. Og i dag kan man komme til bl.a. spaghettigudstjenester.

Tilmelding til sekretariatet mellem d. 27. og d. 31. marts på vba@vejle.dk. Se evt. mere på selskabets hjemmeside.
 

Historiske Dage

I den forgangne weekend var Vejle Bibliotek, VejleMuseerne og Vejle Stadsarkiv at finde på Historiske Dage. Under overskriften: På jagt efter historien – om sygdom i Vejle, blev det til mange gode snakke om at finde spor i lokalhistorien. Vi deler her et stemningsbillede fra de to dage i Øksnehallen i København. Du kan se flere billeder på Facebook.

Fotograf: Frank Bache Andersen. Foto: Vejle Stadsarkiv. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk