Bogreception på fredag – Oskars pletskud

På fredag d. 10. november 2017 kl. 14 præsenteres bogen: Oskars pletskud.
Utallige vejlensere har gennem de senere år berettet om mødet med pressefotograf Oskar Jensen, når han gik rundt i byens gader eller bevægede sig rundt i oplandet. Altid med sit kamera i nærheden – klar til næste skud. Nu udgiver Byhistorisk Forlag en bog om Vejles første pressefotograf med en masse af hans flotte billeder.

Bogen består af ca. 65 af Oskar Jensens bedste fotografier i høj kvalitet. Og den er tilrettelagt og redigeret af billedarkivar Vibeke Østergaard, der gennem flere år har beskæftiget sig med Oskar Jensens fotografier, der opbevares på Vejle Stadsarkiv. Bogen indledes med en artikel om Oskar Jensens liv som fotograf og privatperson.

Alle er velkomne til receptionen på fredag på Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17. Tilmelding er ikke nødvendig. Byhistorisk Forlag er vært for et glas vin og snacks.
Foto: Forside: Oskars pletskud.  

Arkivernes Dag

Lørdag d. 11. november 2017 er det Arkivernes Dag. Flere af landets arkiver tilbyder dig, at blive klogere på lokalhistorien. Her kommer et par appetitvækkere:

Lokalhistorisk Arkiv i Fredericia
slår dørene op mellem kl. 10 og 15, hvor du kan dyrke lokalhistorien og måske din egen slægts historie. Du kan også få vejledning i, hvordan du kan bruge arkivets samlinger og materialer. Og i biografcaféen vises der gamle Fredericia-film.

På Smidstrup Museum og Arkiv kan du f.eks. høre om ”Fattigfolk og Falskmøntnere” i Smidstrup sogn omkring 1850. Og kl. 13.30 handler det om ”Dilettant forestillinger” v. Ejvind Knudsen, der har spillet med i en del forestillinger igennem tiden. Kl. ca. 15.00 sluttes der med en kop kaffe. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk