Jakobsen & Jakobsen

Kunstudstilling på Vejle Stadsarkiv om to Vejle-malere.

En del af datidens vejlensiske malersvende og malermestre har også brugt penslen ved staffeliet og malet billeder. Far og søn - Villads og Regnar Jakobsen - er eksempler på to malermestre, der også malede billeder i deres fritid.

Mange af deres værker hænger stadig rundt omkring i vejlensiske hjem, og Vejle Stadsarkiv har fået doneret en stor samling Jakobsen-billeder. Et udsnit af de billeder vises nu på Vejle Stadsarkiv, Enghavevej 2.

Jakobsen & Jakobsen åbnes fredag d. 16. september 2011 kl. 14. Alle er velkomne.

Udstillingen kan ses til fredag d. 4. november i læsesalens åbningstid - mandag til torsdag fra kl. 10-16, fredag fra kl. 10-12.

På gensyn til kunstudstilling på arkivet.

Villads Jakobsen. Parti ved Hvidbjerg, ca. 1920
Tilhører: Børkop Lokalhistoriske Arkiv.
Regnar Jakobsen. Landskab ved Nr. Snede, ca. 1930
Tilhører: Vejle Stadsarkiv.

Stor interesse for den lokale historie

På Vejle Stadsarkiv har vi den store glæde, at flere og flere gør brug af vores samlinger og vores viden. Det kan vi konstatere, når vi sammenligner dette års statistik med tidligere års.

Allerede i begyndelsen af 2011 mærkede vi en stigende interesse for den lokale historie. I januar modtog vi tre gange flere forespørgsler til arkivet end året før, og her i september er det samlede antal forespørgsler i år fortsat højt i forhold til samme tidspunkt i 2010. I august 2011 har vi noteret det højeste antal besøgende i denne måned gennem flere år.

Der er altså flere og flere borgere, der gør brug af os til løsning af lokalhistoriske spørgsmål over en bred kam, og der er flere og flere, der kommer forbi på vores læsesal på Enghavevej 2. Dertil kommer de mange besøg på vores netadresser, hvor vi også oplever en stigende kurve. Vores netadresser er her: www.vejlestadsarkiv.dk, www.vejlefilm.dk, www.vejlewiki.dk

Søger du oplysninger om dette eller hint, har du et specifikt spørgsmål til arkivet, eller vil du bare gerne vide mere om Vejle og omegns historie - tøv da ikke med at kontakte os eller søge på arkivets forskellige sider.


 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk