28 indiske elefanter, 336.000 pakker smør, 4 km baglænsgang …

Ja, sådan nogle tal kan der også komme ud af arkivarbejde!

Vejle Stadsarkiv har siden 2007 haft en afdeling, det såkaldte Mellemarkiv, på Boulevarden 54 i Vejle, hvor arkivalier fra de tidligere Egtved, Jelling, Give og Børkop kommuner er blevet håndteret med henblik på arkivering. Arbejdet er tilendebragt, og lokalerne er tømt for de mange sager, der nu opbevares i midlertidige magasiner, indtil en tilbygning til Fælles Museumsmagasin er klar til at tage imod dem.

Vægten af de store mængder papir, der på i alt 168 paller er blevet flyttet ud fra Boulevarden, svarer til vægten af 28 indiske elefanter eller 336.000 pakker smør.

De 4 km baglænsgang kommer af, at de mange paller hver især er pakket ind i plastikfilm for at holde på de arkivæsker, der står på pallen. Og når man pakker en palle ind i plastikfilm, går man baglæns …

På billedet ses Boulevarden 54 i al sin tomhed efter Mellemarkivets exit.
Foto: Vejle Stadsarkiv.  

"Hjem Kære Hjem" på Rødkilde Gymnasium

Hvor hører jeg til?… hvad vil det egentlig sige ”at være hjemme” et sted?… er hjemme det sted, jeg bor, det sted jeg kommer fra eller noget helt tredje? Hvad er afgørende for, hvor jeg føler mig hjemme?

Har du tænkt over det for nyligt … det har de færreste! Men det har Iyer, Claudia, Soheila og otte andre vejlensere, som har det til fælles, at de er flyttet til Danmark og Vejle fra hver sin ende af verden.

I ”Hjem Kære Hjem” giver de deres svar på spørgsmålene, og fortæller åbent og medrivende om deres rejse til Danmark, mødet med danskerne, og om, hvordan det har været at skulle skabe sig et nyt hjem i boligområdet Løget i Vejle.

En Succes. Efter at have været udstillet i Løget, på Vejle Kommune, i København, Nyborg, VUC Vejle, AAB Vejle og på Vejle Stadsarkiv, er ”Hjem Kære Hjem” de næste tre uger at finde på Rødkilde Gymnasium.

Fra den 22. februar 2012 kan "Hjem Kære Hjem" ses på Vejle Bibliotek.

Du finder en webudgave af udstillingen her.
Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Ekspedition af kommunale arkivalier til læsesalen

Så er det atter muligt at bestille kommunale arkivalier til brug på stadsarkivets læsesal. Der kan dog forekomme op til 14 dages ekspeditionstid, da arkivalierne er placeret i en række midlertidige magasiner i Vejle Kommune.

Adgang til internettet

Gå på internettet på læsesalen. Medbring din egen computer eller smartphone, henvend dig til læsesalsvagten (der skal se dit sygesikringsbevis eller kørekort for at oprette dig som gæst), du får et brugernavn og adgangskode - så er der adgang til internettet. Vi ses på stadsarkivet. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk