Rejsegilde

Fredag d. 17. februar 2012 holdt Fælles Museumsmagasiner i Vejle rejsegilde på tilbygningen til de eksisterende magasiner fra 2003. Det er museerne og arkiverne i Kolding-, Vejle-, Fredericia, Middelfart-, Horsens-, Hedensted – og Assens Kommuner, der i fællesskab udbygger de eksisterende magasiner, som sikrer det helt rigtige klima for opbevaring af bl.a. arkivalier.

Bygningerne ventes at være klar til at blive taget i brug omkring august 2012, hvorefter Vejle Stadsarkiv vil råde over yderligere 5.000 hyldemeter arkivplads.

Som det ses på billedet, skrider arbejdet stød og roligt fremad - vintervejr til trods.
 Foto: Vejle Stadsarkiv.  

”Hjem Kære Hjem”

Udstillingen om de 11 nydanskere fra Løget i Vejle vandrer videre  ...

Fra d. 22. februar til d. 9. marts 2012 kan "Hjem Kære Hjem" ses på Vejle Bibliotek, Willy Sørensens Plads 1 i Vejle.

En af de 11 er Iyer fra Sri Lanka. Iyer, der ses på billedet, fortæller i udstillingen sin historie om det at finde et nyt hjem i Vejle og i Danmark.

Husk din mobil - "Hjem Kære Hjem" gør brug af 2D-stregkoder.

Du kan også se udstillingen her.
 Foto: Charlotta Miranda-Dam.  

For 50 år siden - Vejle Teater

På billedet nedenfor fra januar 1962 bag rækværket til højre gemmer Vejle Teater sig. Den helt store ombygning er i gang.

Det hele begyndte i 1884, hvor teatret blev indviet. Årene gik. Under 2. verdenskrig blev Vejle Teater beslaglagt af den tyske besættelsesmagt, og ikke mindst tiden efter krigen var hård for teatret på Banegårdspladsen, og det forfaldt mere og mere. I 1961-62 fik teatret så den helt store overhaling med ombygning og modernisering.

I 1963 åbnede Vejle Teater igen. Godt 10 år senere overtog Haahr Benzin bygningen - og en helt ny historie tog sin begyndelse.

Læs mere om Vejle Teater på VejleWiki.
Foto: Vejle Stadsarkiv.  
 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk