Skoleelever på arkivet

På arkivet har marts måned bl.a. budt på besøg af hele 7. årgang fra Kirkebakkeskolen. Næsten 70 elever og lærere har været på læsesalen til en snak om, hvad kommunikation er i et historisk perspektiv.

Lige siden det første ildsted har mennesker jo udviklet metoder til brug for kommunikation. Det har været røgsignaler, senere kirkeklokker, kanonskud, lys, flag osv.

I 1800-tallet fandt der en decideret kommunikationsrevolution sted. Den elektriske telegraf bygger f.eks. på H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen i 1820.


I Vejle åbnede det første telegrafkontor d. 1. oktober 1856. Siden er det gået rigtig stærkt - telefonen kom til, senere fjernsynet, internettet, mobiltelefoner osv.

Men hvad betyder udviklingen for vores måde at kommunikere på, og hvor er vi (måske) på vej hen i vores udveksling af meddelelser?

Bl.a. noget af det har det handlet om på arkivet.
Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Nye billeder i arkivets samling

For nylig modtog arkivet en billedaflevering. Nu har billederne været igennem arkivets mølle - de er blevet registreret og digitaliseret.

Et af billederne er billedet nedenfor af Aksel Reinhold Jensen – søn af Frits Reinhold Jensen, der var en kendt arkitekt i Vejle. Arkivet har i forvejen en del billeder relaterende til Frits Jensen og hans familie, men vi er altid glad for at modtage flere!

For mere om arkitekten, der i omkring 50 år havde sit virke i byen - prøv bl.a. at søge på Frits Reinhold Jensen i – ”Søg i samlingerne”, øverst til højre på arkivets hjemmeside.

Du kan også læse artiklen på det digitale leksikon VejleWiki, hvor du er velkommen til at skrive med.

Har du lyst til at aflevere billedmateriale til arkivet med relation til Vejle kan du henvende dig på arkivets læsesal.

Vi er altid interesseret i at få suppleret vores heldigvis allerede ganske store billedsamling.
Fotograf: Hans Albjerg.  

Påsketid

Påsken nærmer sig med hastige skidt. Som det ses på billedet, bød påsken i 1967 på påskekyllinger i en kurv.

Arkivet har åbent som sædvanligt i dagene op til påsken, henholdvis d. 2, 3 og 4. april 2012.

Alle er velkomne på læsesalen i tidsrummet 10-16.

Vi ønsker en god påske - på gensyn tirsdag d. 10. april 2012.
Fotograf: Allan Simonsen.   

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk