Robert Jakobsen - 100 år

Hvordan pynter man en bygning, der består af blandt andet 955.000 mursten, 5.499 kubikmeter beton, 48.000 teglsten, 889 vinduer, 780 døre og 395.000 kilo armeringsjern spundet sammen af 152.000 meter el- og edb-ledninger?

 
Det var et af spørgsmålene da Vejle Kommune i 1989 skulle tage sin nye administrationsbygning i Skolegade 1, Vejle i brug.
Svaret var naturligvis, at man måtte have fat i en af tidens største danske nutidskunstnere, nemlig Robert Jacobsen.

"Store Robert" ville 4. juni i år være fyldt 100 år, hvilket markeres flere steder i hele landet.

Vejle Stadsarkiv deltager naturligvis også gerne i denne hyldest.

I arkivets gemmer har vi fundet billedet til venstre, hvor "Store Robert" overværer ophængningen af sin mosaik ved indgangen til borgmesterens kontor i Skolegade.

Mosaikken er pt. udlånt og er en del af  Vejle Kunstmuseums udstilling i anledning af kunstnerens 100 års dag. For mere om udstillingen se her.
Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Fra de kommunale gemmer

I 1935 søgte Vejle Amts Motorsportsklub Vejle Kommune om fritagelse fra forlystelsesskat i forbindelse med et motorløb. Vejle Byråds Forhandlinger og sagen 230/1935 vidner derom.

At der var hjælp at hente afslører den tilhørende Forhandlingsprotokol. Af den fremgår det, at fritagelsen blev bevilget.


 
 Foto: Vejle Stadsarkiv.  Foto: Vejle Stadsarkiv.

Motorløbet, det såkaldte "Dirt-Track", var et yndet mål for fotografer. Stadsarkivet har således flere fotos fra glanstiden. Hvis du vil se med - prøv at søge på "Dirt-Track" i funktionen: "Søg i samlingerne", på arkivets hjemmeside.

Flere eksempler fra de kommunale gemmer følger ...

Haraldskærs Fabrik, Windfeld-Hansens villa osv.

Læs de nyeste artikler på VejleWiki.

Husk - arkivet lukker kl. 12 tirsdag d. 5. juni 2012
 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk