Få Vejles spændende historie med i lommen!

Har du opdaget, at Historisk Atlas er kommet som app til Android og iPhone? Hvis ikke, så skynd dig at hente app’en og oplev, hvordan din tur rundt i Vejle by eller ud i det blå bliver meget mere spændende med Historisk Atlas’ mange digitale historiske kort og lokalhistoriske fortællinger på din smartphone.

  Vejle Stadsarkiv har i en årrække været en af frontløberne på det succesrige og hastigt voksende website Historisk Atlas.

Her fortæller p.t.170 arkiver, biblioteker og museer fra en stor del af landet deres lokale kulturhistorie i 4000 fortællinger på 49 historiske kort.

Alene i Vejle Kommune findes ca. 700 fortællinger, som du nu kan gå på opdagelse i på mobilen. Du kan dermed nemt og hurtigt blive opdateret på din lokalhistoriske viden.

Historisk Atlas’ mobil-app blev lanceret for kort tid siden, og den har fået en aldeles flyvende start. Allerede nu har 11.000 brugere hentet app’en til deres smartphone. Er du den næste?
 
   

 

Du kan hente Historisk Atlas app’en ved at scanne koden her eller ved at hente den i din app-store.
   

 

Vores store postkortsamling - nu søgbar på www.vejlestadsarkiv.dk

2.500 forskellige motiver! Det blev resultatet af en genemgang af vores store postkortsamling.

Samlingen rummer kendte udflugtsmål i Vejle og omegn, såsom Grejsdalen, Munkebjerg, Skyttehuset og Trædballehus. Gader, stræder og andre lokaliteter i Vejle, er der desuden rigtig mange eksemplarer af.

Samlingen viser først og fremmest de populære steder gennem tiden, men også de mange stilarter for postkort og frimærker gennem næsten et helt århundrede afslører sig.

Herunder er der to eksempler på postkort, Sønderbrogade til venstre og Skrædderbakken til højre. Vil du se flere eksempler, kan du på ordet "postkort" her.

Foto: Vejle Stadsarkiv. Foto: Vejle Stadsarkiv.

Fra de kommunale gemmer

Fodbold har altid været en potentiel varm kartoffel. Vejen til Ukraine kan i 2012 forekomme lang. I 1932 kunne afstanden til den nærmeste boldbane i Vejle også føles temmelig lang.

I hvert fald ansøgte Søndermarkens Boldklub og Søndermarkens Idrætsforening i 1932 (igen) om en fodboldbane på Søndermarken. Vejle Byråds Forhandlinger og sagen 269/1932 vidner derom.

At der på det tidspunkt ikke umiddelbart var hjælp at hente, afslører bestyrelsens enstemmige indstilling til byrådet på bagsiden af ansøgningen og den tilhørende Forhandlingsprotokol. Af den sidste fremgår det, at andragendet ikke kunne anbefales.

Læs hele historien - ansøgningen og bestyrelsens indstilling her.
Foto: Vejle Stadsarkiv.  

 

Serviceoplysninger

Fjernlånet i Statens Arkiver holder lukket for ekspeditionen af arkivalier og film til fjernlån i juli måned. Sidste frist for bestilling er lørdag 30. juni 2012. Ekspeditionen til fjernlån åbner igen onsdag 1. august 2012.

I ugerne 30, 31 og 32 kan der ikke ekspederes arkivalier fra vores eget fjernmagasin til brug på læsesalen. Vi beklager.

Nyhedsbrevet går på sommerferie

Vejle Stadsarkiv ønsker alle en rigtig god sommer. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk