Æsker i lange baner

Vi er nu gået i gang med at flytte arkivalier ind på vores mange hylder i den nye tilbygning til Fælles Museumsmagasiner i Vejle.

Foto: Vejle Stadsarkiv. Foto: Vejle Stadsarkiv.

Arkivalierne, som nu er på plads, er hovedsagligt fra det tekniske område, så som byggesager, byggemodning og journalsager fra de kommunale tekniske forvaltninger.

Nyhedsbrevet følger indtagelsen af de nye magasiner - det er en opgave af de store at få de mange æsker på plads i de mere end fem meter høje reoler.

Kan du huske, hvordan du så ud, da du i sin tid kom på Vadestedet?

Værtshuset Vadestedet i Søndergade åbnede i december 1972 og lukkede i 1995-1996.

I perioden 1973–1989 kom tegneren Sammy Reinholdt på Vadestedet og tegnede portrætter af stamgæster, personale, musikere og andre med tilknytning til det kulturelle og musikalske værested midt i Vejles gågade. 

Alle tegningerne blev siden en del af stadsarkivets udstilling om Vadestedet i efteråret 2007. I den forbindelse blev der taget en god kopi af alle tegningerne.

Er du en af de portrætterede, og synes du, det kunne være sjovt at få en kopi af tegningen, kan du afhente den på arkivet i læsesalens åbningstid - mandag til torsdag 10–16
og fredag 10-12. 
Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Kig forbi stadsarkivet og se, om du kan finde dig selv, og få et minde med hjem - kvit og frit.

Hvis du har lyst til at se billeder fra arkivets billedsamling om Vadestedet, kan du søge på emnet i funktionen ”Søg i samlingerne” på vores hjemmeside.

Lang tirsdag på læsesalen

Kom til lang tirsdag på læsesalen. Fra d. 1. september til d. 31. marts holder læsesalen åbent til kl. 19 den første tirsdag i måneden.


Fotoet fra arkivets gemmer viser arkivets (nye) læsesal anno 1988 på adressen Enghavevej 34 B. Reoler til bl.a. kirkebøger, folketællinger, den lokalhistoriske bogsamling og ringbind med kopier af fotosamlingen, er i centrum.

Der er sket meget siden da!

 
Foto: Vejle Stadsarkiv.  

De fysiske rammer har ændret sig, arkivets samlinger er nu tilgængelige på internettet, og der er mulighed for at få adgang til trådløst netværk, hvis du f.eks. tager din bærbare med, når du gæster læsesalen.

De næste lange tirsdage i starten af 2013 er er d. 5. februar og d. 5. marts.

Vi ses på arkivet. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk