Vejle Photowalk

Fede billeder, skæve vinkler, godt selskab og fortællinger om Vejle bys historie. Lørdag d. 1. juni 2013 kl. 13 har du mulighed for at deltage i den første Vejle Photowalk arrangeret af Vejle Stadsarkiv.

Grib dit analoge eller digitale kompaktkamera, spejlreflekskamera eller din mobiltelefon, og følg med to af stadsarkivets arkivarer ud på en spændende og motiv-rig tur i Vejle by. Ruten er 3,5 km og fører gennem byens gamle kvarterer, spændende baggårde, kirkegårde, industri- og lystbådehavnen og det gamle centrum. Steder, som fortæller om Vejles lange historie, og hvor gammelt og nyt mødes.

Vejle Photowalk afsluttes på Vejle Stadsarkiv, Enghavevej 2. Vi byder på lidt forfriskninger, og mulighed for at se og høre om vores store fotografiske samling.

Det vil også være muligt at aflevere dagens fotohøst, så billederne kan blive en del af Vejle Stadsarkivs fotografiske dokumentation af byen anno 2013.

Arrangementet er åbent for alle, der interesserer sig for fotografering, uanset alder og fotografiske evner og udstyr. Det er gratis at deltage, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.
Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Mødestedet lørdag d. 1. juni kl. 13 er - ved søjlen på pladsen foran Vejle Banegård.

Løbende opdateringer på arrangementet og ruten finder du på bl.a. Facebook, stadsarkivets hjemmeside og bloggen for Vejle Photowalk.

Har du spørgsmål til Vejle Photowalk er du velkommen til at kontakte arkivar Pernille Schou på pscho@vejle.dk eller tlf. 76 81 20 12, eller arkivar Frank Bache Andersen på frban@vejle.dk eller tlf. 40 11 40 45.

"Jeg har levet i den bedste tid…"

Således titlen på Erik Munch Sørensens kommende bog om sin 93-årige far Svend Erik Munch Sørensens liv. Svend Erik har fortalt sin lange og spændende livshistorie til sin søn, der har skrevet den sammen til en bog, som er lige på trapperne.

"Jeg har levet i den bedste tid..." er både en personlig fortælling og en historie om, hvordan samfundet har udviklet sig for en helt almindelig mand. Som ældste søn i en søskendeflok på 11 lærte Svend Erik hurtigt at der skulle arbejdes. Faren var slagteriarbejder, og moren passede både familien og arbejdede ude. I Svend Eriks lange arbejdsliv møder vi bl.a. arbejdet som karl på landet, tørvegravning og mange arbejdsår på Vejle Textilfabrik.

Svend Eriks livshistorie er også fortælling om giftemålet med hustruen Anna Lisa, tre sønner, børnebørn og oldebørn, og musikken - harmonikaen, som er forbundet med stor glæde.
 
Tirsdag d. 28. maj 2013 kl. 15 præsenteres ”Jeg har levet i den bedste tid…" på Vejle Stadsarkiv, Enghavevej 2.
Alle er velkomne – ingen tilmelding nødvendig.

I forudbestilling inden bogpræsentationen koster bogen 99 kr. Forudbestilling kan ske til Vejle Stadsarkiv på vba@vejle.dk eller på tlf. 76 81 20 00.

Historien om Marias Plads - nu på nettet

Nu kan du se den tidligere udendørsudstilling om Marias Plads på arkivet hjemmeside.

Udstillingen åbnede i august 2012 og er lavet af Teknik & Miljø og Vejle Stadsarkiv i fællesskab.

Lige nu arbejdes der på livet løs med at få den nye park til at tage form. Det arbejde må du følge live ”on location” - netudgaven af udstillingen om Marias Plads finder du til gengæld med et klik her.
Fotograf: Frants Mortensen. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Serviceoplysning

Tirsdag d. 28. maj 2013 lukker arkivets læsesal kl. 14. Og vi minder om, at arkivet lukker kl. 12 onsdag d. 5. juni. Læsesalen er åben fra 10-12. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk