Billed-Café

Tirsdag d. 11. marts 2014 kl. 19 afholder stadsarkivet Billed-Cafe. Aftenens tema er Vejle-billeder fotograferet af Oskar Jensen, der gennem mange år var pressefotograf på Vejle Amts Folkeblad. Vi er for nylig blevet færdige med at scanne mere end 2000 Oskar Jensen negativer fra perioden ca. 1950-69, hvilket er udgangspunktet for caféens tema.

Oskar Jensen bosatte sig i Vejle i 1932. Oprindeligt var han udlært tømrer, men allerede fra begyndelsen af 1940’erne gjorde han sin hobby til levebrød og blev professionel fotograf. I 1943 blev han tilknyttet Vejle Amts Folkeblad.

I de kommende mange år fotograferede Oskar Jensen mængder af lokalhistoriske billeder, og der er ikke mange steder i Vejle og omegn, som har undgået fotografens skarpe blik for det gode motiv. 
Oskar Jensen. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Billed-Caféen d. 11. marts omhandler personer i Vejle, både kendte og ukendte, byens dagligliv og begivenheder i perioden fra ca. 1950 til 1969. Vi vil rigtig gerne have jeres hjælp til at navngive ukendte steder og personer, så mød op til Billed-Café. Aftenen slutter med en billedserie, et sandt fyrværkeri, af Oskar Jensens mange pletskud.

Billed-Caféen v. Vibeke Østergaard afholdes på Vejle Stadsarkiv, Enghavevej 2, 7100 Vejle. Tilmelding kan ske på vba@vejle.dk eller på tlf. 76 81 20 00, og er efter først til mølle princippet.

Inden den rejser videre – du kan nå det endnu

Kom og se vandreudstillingen ”Lærer for livet” på arkivets læsesal. Udstillingen vises til og med d. 28. februar, så skynd dig at kigge forbi. "Lærer for livet" er blevet til i anledning af at Undervisningspligten i år fylder 200 år, og den blev officielt åbnet d. 5. februar, hvor formand for Børne- og Familieudvalget i Vejle Kommune Dan Skjerning holdt åbningstalen.

Foto: Vejle Stadsarkiv. Åbningstale v. Dan Skjerning. Foto: Vejle Stadsarkiv.

Indtil d. 1. juni 2014 er det desuden muligt at bidrage til et nationalt indsamlingsprojekt af lærererindringer. Vi har allerede fået de første erindringer ind, men vi vil selvfølgelig rigtig gerne have mange flere. Hvis du vil vide mere om projektet, kan du kontakte arkivar Karin Conradsen på karco@vejle.dk eller kigge forbi læsesalen, som er åben mandag-torsdag 10-16 og fredag 10-12.

Vær med til at synes godt om

Vejle Stadsarkivs Facebook side er meget tæt på at have 200, der synes godt om arkivets aktiviteter. Vi vil selvfølgelig gerne have at endnu flere ser, hvad der sker af stort og småt på arkivet.

Vi skriver 2014, så like nr. 214 kan frit afhente en Lokalhistorisk Kalender 2014 på arkivet, Enghavevej 2. Vær med til at synes godt om her.

Arrangementer i marts 2014 - serviceoplysning

Tirsdag d. 4. marts kl. 19 handler det om – Danmark efter Norge ved Ph.d. Rasmus Glenthøj på Vejle Bibliotek i Foredragssalen. Se mere på Folkeuniversitetet i Vejle under program 2014.

Tirsdag d. 11. marts kl. 19 er der mulighed for at komme til Billed-Café på Vejle Stadsarkiv. Tilmelding på vba@vejle.dk eller tlf. 76 81 20 00 efter først til mølle princippet.

Og tirsdag d. 18. marts kl. 19 afholder Byhistorisk Selskab for Vejle arrangement for selskabets medlemmer på Vejle Bibliotek i Foredragssalen. Direktør Bent Vilstrup Madsen fortæller om historien bag Boligforeningen Østerbo. Se mere på Byhistorisk Selskabs hjemmeside under arrangementer. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk