Oskar Jensen udstilling

Fredag d. 13. juni åbner vi en ny udstilling bestående af sommermotiver fotograferet af tidligere pressefotograf v. Vejle Amts Folkeblad Oskar Jensen. Forårets Billed-Caféer, der handlede om Vejle-motiver fotograferet af Oskar Jensen, var så populære, at vi desværre måtte sige nej til mange vejlensere, der gerne ville have deltaget. Vi er derfor rigtig glade for nu at kunne tilbyde en udstilling med highlights af sommer i et Vejle, som mange stadig husker.

Med udstillingen kan alle interesserede komme og se udvalgte Oskar Jensens fotos fra 1950’erne og 1960’erne. Oskar Jensen var mester i stemningsmotiver og yndede især at færdes på Vejle Havn med sit kamera. Det afspejler sig også i udstillingen, som er båret af de mange gode motiver frem for tekst. 

Udstillingen åbnes d. 13. juni 2014 kl. 13-15 på Vejle Stadsarkiv, Enghavevej 2. Alle er velkomne til åbningen. Tilmelding er ikke nødvendig.

Udstillingen er åben hen over sommeren i læsesalens åbningstid - mandag til torsdag kl. 10-16 og fredag kl. 10-12.
Sommer ved Rosenvold. Fotograf: Oskar Jensen. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Photowalk

Det er ved at være tid til Photowalk. Vi påtænker en ny fotovandring i Vejle i sensommeren, og vil rigtig gerne have forslag til ruter eller steder vi i fællesskab kan forevige anno 2014.

Sidste år var temaerne Vejle Havn og Vestbyen. De mange gode billeder, som efterfølgende blev afleveret til os, er nu registreret og indgår i vores billedsamling. Vi vil selvfølgelig gerne have endnu flere, så vi kan få dokumenteret mere af nutidens Vejle for eftertiden.
Fotograf: Frank Bache Andersen. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Forslag til nye fotovandringer kan sendes til arkivar Frank Bache Andersen på frban@vejle.dk, eller du kan tippe os på Facebook.

Ligger Vejles historie på dit loft?

VejleMuseerne og Vejle Stadsarkiv holder indsamlingsaften tirsdag d. 10. juni i Spinderihallerne. Vinterens indsamlingsaften var en stor succes, som nu gentages med en aften, hvor genstande, fotos, film, arkivalier eller gamle historier fra hedengangne Vejle-virksomheder som Tulip, C.M. Hess, Bomuldsspinderierne, Dampmøllen o. lign., bl.a. efterlyses.

Ligger du inde med Vejles historie på dit loft eller i andre gemmer, så kig forbi Spinderihallerne tirsdag d. 10. juni 2014 kl. 18 til 21, hvor vi står klar til at møde dig og tage en snak om, hvad du har fundet i dine gemmer.


Serviceoplysning

Vi minder om, at læsesalen lukker kl. 12 på torsdag d. 5. juni 2014.

Og hvis du savner adspredelse fra havearbejdet i Pinsen, har vi en lille efterlysning på forsiden af vores hjemmeside vedr. motorløbsbanen i Trædballe, som du kan kaste dig over. Læs mere her. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk