Sæbekassebiler, sovesofaer i lange baner og andre gode historier - Lokalhistorisk Kalender 2015. Frisk fra trykken og med nyt layout

Endnu engang går året snart på hæld, og vi er vanen tro klar med vores lokalhistoriske kalender for det kommende år fyldt med gode historier, billeder og aviscitater fra Vejle.

I februar 2015 kan du f.eks. læse om møbelfabrikken Dantos, der producerede sovesofaer i lange baner til de små lejligheder i byerne. I april handler det om renoveringen af Nørretorv og opførelsen af ”Borgmesterens badekar”, der sprøjtede flere millioner liter rent drikkevand ned i afløbet. Og i november følger vi byens modige unger på billedet til venstre, der drøner ned ad Tirsbæk Strandvej i sæbekassebiler.
Fotograf: Ukendt. Foto: Vejle Stadsarkiv.  

Hver måned indeholder også citater som: ”Vejle-statue er sporløst forsvundet. Det drejer sig om busten af en af Vejles kendte borgere, Orla Lehmann. Han var amtmand i Vejle i perioden 1859-1861 og derefter indenrigsminister. Busten blev i året 1900 stillet i facaden til Orla Lehmannsgade 2, der var amtsgård og Orla Lehmanns hjem, men herfra er den forsvundet”. Således i Vejle Amts Folkeblad d. 18. januar 1975. Busten blev heldigvis fundet igen, og står nu tilbage på sin retmæssige plads.

Lokalhistorisk Kalender 2015 kan købes hos byens boghandlere, i udvalgte kiosker og på Vejle Stadsarkiv fra d. 7. november 2014. Prisen er 125 kr. Vær opmærksom på, at vi er flyttet til Vedelsgade 17, hvor vi holder åbent mandag til torsdag fra kl. 10 til 15 og fredag fra kl. 10 til 12.

Arrangementer

Fredag d. 14. november 2014 præsenteres Vejlebogen for medlemmer af Byhistorisk Selskab. Tilmelding er ikke nødvendig. Præsentationen finder sted på Vejle Bibliotek kl. 15.

Onsdag d. 19. november 2014 handler det om Den Store Krig – 1. Verdenskrig v. arkivar Mikkel Hansen Stage fra Vejle Stadsarkiv. Arrangementet afholdes på Vejle Bibliotek kl. 19 og er for medlemmer af Byhistorisk Selskab. Tilmelding til sekretariatet v. Vejle Stadsarkiv på tlf. 76 81 20 00 el. vba@vejle.dk mellem d. 10. og 14. november 2014.

Også Folkeuniversitetet har spændende foredrag på programmet i november. Se mere her. 

Du modtager denne mail, fordi du abonnerer på nyheder fra Vejle Stadsarkiv. Ønsker du at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på www.vejlestadsarkiv.dk/Forside/Nyheder

Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17, 7100 Vejle, tlf. 76 81 20 00, vba@vejle.dk