Velkommen til Vejle Stadsarkiv

  


 

Nye lokalhistoriske udgivelser: Næste års kalender, historien om Vejle Ådal, Oskar Jensen i ord og billeder og Vejlebogen

Her kommer lidt inspiration til mulige emner under træet til dig og/eller dine:

Øverst: Lokalhistorisk Kalender 2018, 2017. Pris: 125 kr.
Nederst: Oskars Pletskud, 2017. Pris: 165.
Øverst: Vejle Ådal - historie, natur, mennesker, kultur, 2017. Pris: 350 kr.
Nederst: Vejlebogen 2017, 2017. Pris: 95 kr.

 


 

Vores aktuelle udstilling

Kom og se vores nye udstilling Dansk Vestindien – et stykke Vejle-historie.
Dansk Vestindiens fremtid blev afgjort ved danmarkshistoriens første folkeafstemning, som fandt sted d. 14. december 1916. Til valget kunne store dele af den danske befolkning, der ikke tidligere havde været stemmeberettigede, stemme. Det var selvfølgelig også tilfældet i Vejle.

Udstillingen fortæller et stykke danmarkshistorie, som har efterladt flere spor i Vejle, end man måske lige umiddelbart forestiller sig.
 

 

Udstilling i Sundhedshuset om sygdom

Hvis du kommer forbi Sundhedshuset, så kig forbi ved receptionen og elevatorområdet ved indgang 51 A og 51 C. Her kan du de kommende måneder se udstillingen: På jagt efter historien – om sygdom i Vejle, som er lavet af Vejle Stadsarkiv i samarbejde med VejleMuseerne og Vejle Bibliotek.

 Ny mailadresse til Vejle Stadsarkiv

Vi skifter mailadressen på vores hovedpostkasse. Den nye adresse er stadsarkivet@vejle.dk. Hvis I af gammel vane skulle komme til at skrive til vba@vejle.dk, skal det nok gå. Post til den adresse vil for en tid fortsat gå til os, men noter meget gerne den nye, da den er fremtiden.

Den nu tidligere adresse fremgår stadig flere steder på vores hjemmeside m.v. Det vil selvfølgelig blive rettet med tiden.

 Serviceoplysning

Hvis du forbereder dit besøg hjemmefra, eller bare er interesseret i at kigge på billeder eller lign. på nettet gør vi opmærksom på, at du finder materiale fra Vejle Stadsarkiv på www.arkiv.dk.

Hvis du finder noget fra vores samlinger som du gerne vil se nærmere på, købe en kopi af eller lign. kan du kontakte os via mailfunktionen under det søgeresultat du er interesseret i. Materialerne er omfattet af almindelige regler for ophavsret.

Du kan også skrive direkte til vba@vejle.dk eller kontakte læsesalen på tlf. 76 81 20 00. Noter meget gerne det nummer f.eks. billedet eller arkivet har, så vi hurtigt kan hjælpe dig.

Vi gør opmærksom på, at der en ekspeditionstid på ca. 14 dage på bl.a. billedbestillinger og arkivalier til brug på læsesalen.


VEJLE STADSARKIV | VEDELSGADE 17 | 7100 VEJLE | TLF 76 81 20 00 | VBA@VEJLE.DK

Søg i samlingerne


Ved søgning viderestilles du til arkiv.dk, hvor du kan fortsætte din søgning.

Nyhedsbrev

Vidste du ...

- at prislisten for 2017 kan ses her.

- at åbningstiden på læsesalen og i vores udstilling er mandag til torsdag fra kl. 10-16, fredag fra kl. 10-12 samt den første lørdag i måneden fra kl. 10-14.

- at siden med Vejles historiske byrådssager findes her:
www.byraadsarkivvejle.dk
.

- at du kan følge Vejle Stadsarkiv på Facebook. Klik her.

- at du med fordel kan forberede dit besøg på læsesalen. Læs mere her.

- at du kan kontakte os på stadsarkivet@vejle.dk.

- at du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev. Tilmeld dig her.

- at du kan finde svaret på mange spørgsmål på det lokalhistoriske digitale opslagsværk VejleWiki.